Vilken probiotika är bäst?

Bästa probiotika 2020

Bra bakterier för en mer hälsosam livsstil.

Vi rekommenderar produkter baserade på en objektiv forskning från våran redaktion.

Probiotika är viktigt av flera anledningar, bland annat eftersom dessa goda bakterier dagligen stimulerar immunförsvaret i kroppen. Probiotika är levande bakteriestammar som vi behöver för att fungera som vi ska. Dessa mjölksyrabakterier arbetar aktivt för att sänka pH-värdet i kroppen vilket i sin tur resulterar i att kroppen bygger upp ett försvar mot onda bakterier. Därtill används probiotika för att tarmen ska fungera optimalt. Bland annat främjar dessa bakterier ämnesupptagningen. Men det finns ju inte bara en sorts probiotika på marknaden utan flertalet olika. Vilket märke ska du välja? Är det skillnad på dessa miljarder bakterier eller fungerar de alltid likadant?

Vi vill genom den här guiden hjälpa dig hitta den bästa probiotikan 2020. 

För att fortsätta berätta om probiotikans fördelar hoppas vi att du ska lära dig mer om alla dess positiva egenskaper. Ju mer du vet om olika sorters probiotika, desto lättare blir det att välja rätt sort. Visste du till exempel att probiotika:

 • Hjälper till att skapa B- och K-vitaminer?
 • Stöttar dina tarmrörelser så att magen fungerar optimalt?
 • Hjälper kroppen att aktivera immunförsvaret?
 • Tillverkar seratonin, något som är viktigt för tarmarnas rörelse men som även gör oss glada?

 

Det finns probiotika i många olika råvaror och mat, bland annat:

 •  naturell yoghurt
 • syrade morötter
 • fermenterad soja


Detta kan du få i dig genom att dricka misosoppa. Men ibland är det ändå bra att hjälpa kroppen lite på traven, genom att få i dig probiotika i kapselform. Dock finns det hundratals, kanske tusentals, olika produkter. Olika probiotika kan innehålla olika bakteriestammar. Vissa kan fungera bättre för just din kropp och andra sämre. Ofta behöver man prova sig fram för att se hur kroppen reagerar. Om du inte har några större problem med magen kan det räcka med att du får i dig runt en miljard goda bakterier om dagen. Har du dock besvär med magen kan du behöva få i dig så mycket som upp till 100 miljarder bakterier per dag. Därför varierar det väldigt mycket mellan olika probiotikasorter. Fundera på vad du kan tänkas behöva.

Bästa probiotika

bästa probiotika

LactoVitalis Pro

Kosttillskott från Holistic med över 20 miljarder lactobakterier från 12 olika baktierstammar, kombinerat med C-vitamin.

bästa probiotika

Flora 20-14

Kosttillskott från Innate Response med över 20 miljarder bakterier för magen, från 14 bakteriestammar.

bästa probiotika

Probiotic Vital

Kosttillskott från HealthWell med över 10 miljarder bakterier för tarmfloran från 7 olika baktieriesammar.

Lacto Vitalis Pro

bästa probiotika

Lacto Vitalis Pro från Holistic

Detta kosttillskott är till för att skydda de snälla bakterierna i magen, men även för att tillföra nya och viktiga bakterier. Med tolv olika bakteriestammar och över 20 miljarder bakterier kan du få hjälp på traven mot en bättre hälsa, framförallt i tarmen och magen. Lacto Vitalis Pro från välansedda Holistic innehåller 20 miljarder mjölksyrebakterier och dessutom vitamin C, kombinationen bidrar till att immunförsvaret fungerar som det ska. Därtill får du i dig vitamin B2 som hjälper kroppen att bevara normala slemhinnor. Här är några få av alla de bra egenskaperna med Lacto Vitalis Pro från Holistic:

 • 12 olika bakteriestammar.
 • Innehåller den välstuderade mjölksyrabakterien Lactobacillus rhamnosus GG.
 • Upp till 90 procent av de goda bakterierna kommer fram oskadda och kan börja sitt viktiga arbete i kroppen.
 • Dessa kapslar levererar 20 miljarder bakterier ända fram till utgångsdatum.
 • Innehåller viktiga FOS (fruktooligosackarider) som ger näring till mjölksyrabakterierna.
 • Alla bakteriekulturer är helt mjölkfria.
 • Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • Vitamin B2 bidrar till att bibehålla normala slemhinnor.
 • Patenterad teknik som skyddar de känsliga mjölksyrabakterierna på dess väg till tarmen.
 • Lacto Vitalis Pros specialdesignade förpackning ger även högre kvalitet och bättre hållbarhet.

Vad tycker Sundast om probiotika Lacto Vitalis Pro?

Vi på Sundast tycker att Lacto Vitalis Pro är den bästa probiotika på marknaden då den innehåller alla dessa bakterier som magen och tarmfloran kan tänka sig behöva. Sedan att verkningsgraden på alla bakterier som når fram till sitt ändamål är fantastisk. Sedan att Holistic fått in C-vitamin gör inte resultatet sämre.

Flora 20-14

bästa probiotika

Flora 20-14 från Innate Response

Flora 20-14 från Innate Response är ett utmärkt val av probiotika eftersom kapslarna innehåller hela 14 stycken olika bakteriestammar. Dessa stammar konkurrerar inte mot varandra vilket gör att du kan dra nytta av samtliga positiva egenskaper. För att tarmarna och magen ska må bra behövs tarmbakterier, det finns sådana naturligt i kroppen. Dock kan man ofta behöva tillskott av mer bakteriestammar för att få i oss tillräckligt. Med hjälp av tillskott av tarmbakterier hjälper du mikrofloran att bli balanserad, något som är viktigt för att matsmältningen ska fungera utan problem. Därtill är Flora 20-14 ett utmärkt alternativ eftersom man gjort rigorösa undersökningar och tester för att säkerställa att bakteriestammarna ska kunna utföra sin uppgift utan att för den delen tävla mot varandra.För dig som är känslig mot laktos kan det vara bra att veta att Flora 20-14 inte är baserad på mjölkprodukter. Här är en lista på fördelar hos Flora 20-14 probiotika från Innate Response:

 • 14 bakteriestammar
 • 20-14 innehåller inte mjölkprodukter, gluten, vete, soja eller majs
 • Godkänd för vegetarianer
 • GMO fri
 • RAW food
 • ICP kontrollerad

Vad tycker Sundast om probiotika Flora 20-14?

Vi på Sundast tycker att 20-14 från Innate Response är en av de bästa probiotikasorterna man kan ta. Den innehåller alla de viktiga bakterierna som tarmfloran behöver och lite därtill. Sedan att produkterna är hårt kontrollerade gör inte saken sämre. Du behöver endast ta en kapsel per dag, gärna i samband med mat. Om du har svårt att svälja kapseln kan du öppna den och strö ut innehållet i yoghurt eller liknande för att på så vis få i dig alla de goda bakterierna.

Probiotic Vital

bästa probiotika

Probiotic Vital från HealthWell 

Probiotic Vital från HealthWell hamnar nummer tre på vår lista över de bästa probiotikaprodukterna på marknaden. Det här är ett kosttillskott som innehåller tio miljarder bakterier och från totalt sju olika bakteriestammar. Det här kosttillskottet är även fyllt med nyttiga mjölksyrebakterier som är viktiga av flera anledningar. Till exempel kan den som har magproblem få stor hjälp av att tillsätta mjölksyrebakterier. Dessa stimulerar nämligen tarmen och bidrar till att den rör sig och mår bra. Här är en lista med fördelar att äta probiotikan Probiotic Vital från HealthWell.

 • 7 bakteriestammar.
 • 10 miljarder mjölksyrabakterier.
 • Syrasäkrad kapsel, vilket är viktigt eftersom magsyran annars är stark och kan fräta sönder det goda som kapseln innehåller. På det här sättet kan kapseln komma hela vägen till tarmen och utföra sitt jobb.
 • Probiotic Vital levererar minst 20 miljarder bakterier ända fram till utgångsdatum.
 • Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion
 • Godkänd för vegetarianer

Vad tycker Sundast om Probiotic Vital?

Vi på Sundast tycker att Probiotic Vital är den tredje bästa probiotikan på marknaden. Den innehåller dem viktigaste bakterierna för magen och tarmfloran. Att Probiotic Vital har en DRCAPS® kapsel som gör att bakterierna kommer ner och verkar på rätt ställe i magen.

Mjölksyrebakterier – riktig mirakelmedicin

Det har gjorts mängder av forskning kring huruvida mjölksyrebakterier verkar i kroppen. Man har exempelvis hittat i en ny undersökning att stress och oregelbundna levnadsvanor kan påverka magen negativt. Man ser även i undersökningen att mjölksyrebakterier som tillsätts, exempelvis i form av probiotika, har gett stora hälsofördelar och återställt magens naturliga balans. I magen finns bakterier som är dåliga för tarmen och som skapar obalans. Då kan man uppleva diverse problem, exempelvis magont eller uppblåst mage. Genom att börja ta probiotikakapslar med mjölksyrebakterier kan du bli av med problemen och leva ett smärtfritt liv.

Frågor och svar om probiotika och mjölksyrebakterier

Fråga: Kan jag ta antibiotika och mjölksyretabletter ihop?

Svar: Absolut! Det rekommenderas ofta att man äter mjölksyrebakterier efter en antibiotikakur eftersom denna innehåller ämnen som dödar bakterier i tarmen, både bra och dåliga. Därför är det bra att återställa balansen med mjölksyrebakterier.

Fråga: Hur kan min mage må bättre?

Svar: Genom en varierad kost som äts på regelbundna tider och ett tillskott av mjölksyrebakterier, exempelvis i form av probiotika, kan du återställa balansen.

Hur vi hittade den bästa probiotikan

Över 65 testade probiotika 

 50 analyserade 

Top 3 resultat

(Visited 239 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close