Bästa Proteinpulvret

Vilket är det bästa proteinpulvret 2020?

Ett bra proteinpulver hjälper dig att få rätt intag av protein vi träning.

Vi rekommenderar produkter baserade på en objektiv forskning från våran redaktion.

Proteinpulver har länge varit stort inom träningsvärlden. Men vilket syfte fyller egentligen alla dessa produkter? Som namnet antyder är proteinpulver ett kosttillskott fyllt med protein. Protein är som vi vet viktigt för den som tränar mycket eftersom musklerna bryts ned. För att de ska kunna byggas upp igen och bli ännu starkare krävs bland annat protein. I dessa proteinpulver finns även viktiga aminosyror, dessa är en minst lika viktig del i återuppbyggningen av muskler. När det kommer till proteinpulver är det vanligast att man blandar ut pulvret i vatten, juice eller mjölk och dricker som en proteindrink. Om du vill ta träningen till nya nivåer och bli ännu starkare kan du ha mycket att vinna på att testa proteinpulver.

Hur mycket proteinpulver du behöver beror på hur mycket du väger. Du bör få i dig 0,83 gram protein per varje kilo kroppsvikt. Detta är för varje dag. Om du väger 76 kilo ska du alltså se till att få i dig minst 63 gram protein. Genom proteinpulver blir det betydligt enklare att mäta att du verkligen får i dig tillräckligt. Om du har andra mål med träningen, exempelvis om du tränar styrketräning eller hård löpning, bör du sikta på ett högre intag av protein. Då är det bra med cirka 1,5 gram till 2 gram per dag och kilo per kroppsvikt. Äter man en varierad kost får man vanligtvis i sig tillräcklig mängd protein. Dock är det väldigt bra för den som tränar mycket och hårt.

Hur ska du veta vilket som är det bästa proteinpulvret 2020? Du bör kolla saker som pris och egenskaper, men stirra dig inte blind på vilken produkt som är billigast. Många av marknadens billigaste proteinpulver har visat sig innehålla väldigt mycket fett och socker och inte särskilt mycket protein. Håll koll på proteinpulver som har mer än 80 gram protein på 100 gram. Dessutom finns det olika sorters proteinpulver, som produkter baserade på kasein, vassle och växter. Tänk på att aldrig stoppa i dig mer proteinpulver än du faktiskt behöver. Då finns stor risk att du inte gör av med energitillskottet och istället börjar gå upp i vikt. Kolla gärna in följande tre produkter som vi jämfört för att hitta det bästa proteinpulvret 2020

Bästa proteinpulver

bästa proteinpulver

Whey Hydro

Detta proteinpulver från Fairing med 85% protein. Proteinpulvret innehåller hydrosylerat vassleproteinisolat.

bra proteinpulver

Whey 100

Detta proteinpulver från Star Nutrition innehåller 87% protein. Ultrafiltrerat vassleproteinsoltat med låg fett och laktoshalt.

bra proteinpulver

Core Protein Pro

Detta proteinpulver från Svenskt Kosttillskott innehåller 91% protein var av 100% är hydrolysat och vassleproteinsolat.

Whey Hydro

bästa proteinpulver

Proteinpulver Whey Hydro från Fairings

Whey Hydro är ett populärt proteinpulver från kända Fairings. Just den här varianten är baserad på vassleprotein, alltså protein från komjölk. Fördelen med den här varianten är att proteinet är lätt för kroppen att ta upp. Med andra ord kan du förbereda en proteinshake och dricka den direkt efter träningen. Som vi gick igenom ovan finns det andra källor till protein, som exempelvis kasein eller protein från växtriket. Om du exempelvis är vegan eller inte tål komjölk finns det andra alternativ som passar bättre, exempelvis proteinpulver som är växtbaserade. Whey Hydro från Fairings hör tvivellöst till en av våra favoriter om du nu tål komjölk. Anledningen är att kroppen verkligen kan ta upp proteinet snabbt, en stor fördel när du väl ska återhämta musklerna efter ett hårt träningspass. Därtill finns många andra fördelar med Whey Hydro från Fairings, som exempelvis:

 • Kallvattenlöslisgt mjöjlpulver
 • Hydrolyserat vassleproteinsolat
 • Korta aminosyrakedjor
 • 85% proteiner (21,5% BCAA & 43,5% EAA)
 • 0,4% fett
 • 0,9% kolhydrater
 • 0,3% laktos
 • Peptider och aminosyror

Vad tycker Sundast om proteinpulvret "Whey Hydro"?

Efter att ha provat väldigt många olika proteinpulver så utser vi Whey Hydro från Fairings som det bästa proteinpulvret på marknaden. Förutom att proteinet är snabbverkande är även smaken väldigt god. Det är dessutom en stor fördel att proteinpulvret blandar ut sig väldigt bra även i kallt vatten. På så vis går det snabbare att förbereda en proteindryck. Självklart är det väldigt svårt att under kort tid se hur proteinpulvret binder sig till musklerna. Vi får fortsätta testa under en längre period. Men vid första anblick är Whey Hydro ett utmärkt alternativ.

Whey 100

bra proteinpulver

Proteinpulver Whey 100 från Star Nutrition

Whey 100 är pristagare nummer två i listan av de bästa proteinpulvren under 2020. Det här proteinet kommer från Star Nutrition, ett varumärke som gjort sitt namn välkänt och ett varumärke vi även förknippar med kvalitet. För dig som inte bara vill återhämta dina muskler snabbare utan även få dem att växa till sig, är Whey 100 ett bra alternativ. I det här proteinpulvret används långa aminosyror, till skillnad från Whey Hydro från Fairings. Man har använt samma proteinbas från vassle, en av de bästa proteinkällorna för att kroppen snabbt ska kunna ta till sig proteinet. Det här proteinet har en förmåga att binda sig snabbt men hjälper även kroppen att bygga muskler under längre tid framöver. Här är en kortare lista med egenskaper hos Whey 100 från Star Nutrition.

 • Kallvattenlöslisgt mjöjlpulver
 • 100% microfiltrerat vassleproteinsolat
 • Korta aminosyrakedjor
 • 87% proteiner 
 • 1% fett
 • 1% kolhydrater
 • 1% sockerarter
 • Peptider och aminosyror

Många likheter med pristagare nummer ett, men en skillnad är som vi kan se att Whey 100 från Star Nutrition innehåller ett större proteininnehåll än Whey Hydro samt mer socker, fett och kolhydrater. 

Vad tycker Sundast om proteinpulvret "Whey 100"?

Vi på sundast tycker att Whey Hydro är det näst bästa proteinpulvret på marknaden eftersom det innehåller en hög proteinhalt samtidigt som proteinet är framtaget av 100 % vassleprotein. En viktig aspekt är också att proteinet binder snabbt men också på lång sikt.

Core Protein Pro proteinpulver

bra proteinpulver

Core Protein Pro Proteinpulver

Core Protein Pro är ett extremt snabbverkande proteinpulver som kombinerar sina proteinkällor från vassle och hydrolysat. Det här är faktiskt det proteinpulver som har högst innehåll av protein, hela 91 %, till skillnad från exempelvis Whey Hydro med en proteinhalt på 85 %. Dessutom, trots innehållet av vassle, har Core Protein Pro visat sig fungera bra även för den som är laktosintolerant. Du kan välja mellan olika varianter av Core Protein Pro, med smak eller som naturell. I den naturella versionen (som vi testat) slipper vi få i oss sötningsmedel och liknande utan kan njuta av en renare produkt som är mer hälsosam för kroppen. Då detta proteinpulver är snabbt för kroppen att ta upp är det optimalt både som första dryck på morgonen men även direkt efter träningspasset. Andra egenskaper:

 • Hög proteinhalt (upp till 91%)
 • För den som är laktosintolerant fungerar Core Protein Pro bra.
 • Man har utvecklat proteinet med 100% vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat. Detta för att ge ett ännu snabbare upptag för kroppen.
 • Skopa medföljer
 • Du kan välja bland proteinpulvret i naturell variant, helt utan smakämnen och sötningsmedel.

Vad tycker Sundast om proteinpulvret "Whey Hydro"?

Vi på Sundast tycker att Core Protein Pro är ett av dem bästa proteinpulvren på marknaden då den har det man behöver i ett proteinpulver med långa och korta kedjor som binder proteinet både snabbt och långsamt. 

Är proteinpulver bra eller dåligt?

Proteinpulver har varit populärt och ”trendigt” under många år, särskilt inom träningsvärlden. Men ett tag verkade det som att precis alla skulle äta proteinpulver och gå runt i träningstights. Är det verkligen bra eller är det onödigt? Det finns naturligtvis två sidor om varje mynt och vissa forskare menar att proteinpulver är totalt onödigt eftersom det finns bättre och renare källor till protein i maten vi äter. Andra menar på att det visst är bra och ett effektivt sätt att få i sig mer protein, något som är bevisat är viktigt för muskeluppbyggnad. Du kan läsa mer om huruvida proteinpulver är bra eller inte här.

Summering och frågeställning

Ska jag börja äta proteinpulver?

Om du har seriösa mål med din träning och snabbare vill nå dit kan du absolut ha mycket att vinna på att börja med proteinpulver.

Kommer jag få bättre resultat?

Det beror på flera saker. Om du fortsätter äta en hälsosam och varierad kost, träna regelbundet och dessutom börjar äta proteinpulver kommer du garanterat att märka resultat.

Hur vi hittade det bästa proteinpulvret

Över 80 testade proteinpulver 

55 analyserade 

Top 3 resultat

(Visited 163 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close