Written by 11:00 e m Hälsa

Välj rätt Multivitamin 2020

använd multivitamin

Multivitamin har många positiva fördelar på din kropp, dem kan bland annat påverka din sömn, ge ökad energi samt ha andra hälsoeffekter på din kropp. Det finns en rad olika produkter att välja bland och det är svårt att veta vilken som multivitamin som är bäst. Vi har därför gått igenom ett stort test av alla multivitaminer som finns att välja mellan och valt ut de tre av marknadens mest populära multivitaminer just nu.

Vad är Multivitamin?

Multivitamin är ett kosttillskott som används för att ge kroppen det den behöver i form av antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det finns olika blandningar när det kommer till multivitaminer, men det gemensamma är att du tar ett piller men får i dig mängder av olika nyttigheter. Gentemot om du exempelvis köper en burk med endast D-vitamin.

Vilken sorts multivitamin du ska ta beror lite på hur din livsstil ser ut, din ålder, ditt kön och även om du har särskilda kostrestriktioner som påverkar hur mycket näring du får i dig. I vår artikel går vi igenom tre stycken av de mest populära multivitaminerna just nu. Vissa är utvecklade för den som tränar hårt. Då har man bland annat tagit fram en bra blandning med mineraler och vitaminer som främjar kroppens immunförsvar och flexibilitet. 

Andra multivitaminer kan vara framtagna för kvinnor i högre ålder och vara laddade med vitaminer som är särskilt bra för den målgruppen. Det går ofta snabbt och enkelt att hitta exakt den sortens multivitamin du behöver genom att söka ”Multivitamin + beskrivande ord”. Du kan skriva saker som träning, energi, kvinna eller trötthet. Så får du garanterat upp bra förslag. Tänk på att alltid läsa igenom tester och recensioner eftersom alla multivitaminer inte är bra.

Det finns mängder av fördelar med att ta multivitaminer, bland annat ser du till att på ett enkelt sätt få i dig de mineraler och vitaminer som kroppen behöver. Det kan vara svårt att alltid ha koll på alla grönsaker, frukter och proteinkällor du måste äta för att komma upp i rätt balans. Med en multivitamin om dagen slipper du bekymra dig. 

Four Trays of Varieties of Fruits

Controlled Labs – Orange Triad

Bildresultat för Controlled Labs – Orange Triad

En av marknadens främsta multivitaminer är Orange Triad från Controlled Labs. Den här multivitaminen är särskilt framtagen för den som tränar mycket. När man tränar hårt utsätter man kroppen för en slags stress. Kroppens muskler och leder påfrestas och bryts ner, för att sedan bli ännu starkare. Men med intensiv träning kommer kroppen behöva längre och längre tid för återhämtning. Något som kan kännas störande för den som är seriös med sin träning. Genom att ta Orange Triad multivitamin kan du påskynda återhämtningen efter ett träningspass. Den här multivitaminen från Controlled Labs kombinerar flera av de livsviktiga mineraler och vitaminer som behövs för att kroppen ska må bra. När du tar Orange Triad får du i dig nödvändiga vitaminer som bland annat:

 • Vitamin A, C, D, E och K
 • Kalcium
 • Magnesium
 • Koppar
 • Zink

Den här multivitaminen saknar järn, något vissa behöver mer av än andra. Den här multivitaminen främjar en bättre matsmältning, förbättrar immunförsvaret och ökar rörligheten i lederna. Per förpackning har du 45 doseringar. Du ska ta en tablett, två gånger dagligen. Dock rekommenderas det att du börjar med en tablett per dag för att se hur kroppen reagerar på multivitaminen.


Core Female Vitamins

Core Female Vitamins

Nästa multivitamin på listan av de mest populära är Core Female Vitamins. Detta är en multivitamin särskilt framtagen för kvinnors behov. Även om kvinnor och män till största del har samma behov när det kommer till vitaminer och mineraler, finns det vissa som är ännu mer effektiva för kvinnor. Core Female Vitamins innehåller exempelvis mjölksyrabakterier och järn, två bra saker för kvinnokroppen.

Andra självklara fördelar med Core Female Vitamines är bland annat:

 • Endast två kapslar per dag ger dig de vitaminer och mineraler som ett aktivt liv behöver.
 • Innehåller mängder av viktiga vitaminer, bland annat vitamin C, D, E och flertalet B-vitaminer.
 • Rosenrot för högre energinivå.

Många kvinnor har problem med magen, något Core Female Vitamines kan hjälpa mot. Dessa kapslar innehåller nämligen mjölksyrebakterier, något som är viktigt för att bibehålla en normal tarmflora. Zink finns också med i kapslarna, ett viktigt ämne för vår ämnesomsättning. Därtill har kapslarna flera sorters B-vitamin som är bra för såväl naglar som hår. Som en hårt tränande kvinna är behovet av vitaminer större än hos någon som inte rör sig. Därför är det så viktigt att hitta multivitaminer som passar dig perfekt. 

Core Female Vitamines har dessutom hamnar högt i ranking av multivitaminer. Det är helt enkelt ett självklart val för kvinnor som gillar en aktiv livsstil.


Holistic Multivitamin

Controlled Labs – Orange Triad

Den tredje multivitaminen vi vill ta upp i listan är Holistic Multivitamin. Den här multivitaminen har också fått stor popularitet tack vare kapslarnas speciella sammansättning. I små kapslar får du i dig mängder av viktiga vitaminer, bland annat betakaroten, svartpepparextrakt, D-kalciumpantotenat och askorbinsyra. Svartpepparextraktet används för att kroppen ännu enklare ska kunna ta upp alla de nyttiga vitaminer som Holistic multivitaminer innehåller. Det här kosttillskottet är helt vegetabilisk och råvaran har tillverkats med cellulosa från tall. Du behöver endast ta 1 – 2 kapslar om dagen för att börja uppleva de positiva egenskaperna hos Holistic multivitamin. Andra stora fördelar med Holistic Multivitamin är innehållet av betakaroten, vilket är en källa till A-vitamin. A-vitamin verkar mycket positivt på kroppen, bland annat:

 • Betakaroten är en viktig antioxidant som förhindrar kroppens åldrande.
 • A-vitamin är viktigt för synen, huden, håret och immunförsvaret, för att nämna några egenskaper.
 • För gravida kvinnor är A-vitamin väldigt viktigt då vitaminen hjälper fostrets utveckling.

Idag är det svårt att få i sig alla de vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att må bra. Det beror mycket på att många av råvarorna och maten vi köper är extremt processad, något som förstör det nyttiga i vitaminerna. Börja ta Holistic Multivitamin för att uppleva mer energi och styrka i kroppen, kombinera med allsidig mat och träning för bästa resultat.

Multivitaminer och antioxidanter – en megaboost!

När du tar multivitaminer ger du kroppen många viktiga vitaminer och mineraler. Du kan även ta antioxidanter för att förstärka de positiva effekterna av multivitaminer. Antioxidanter är något som motverkar skador som reaktiva ämnen har på kroppen. Man kan säga att fria radikaler är något som orsakar rost i kroppen, antioxidanter hjälper till att få bort rosten. Du kan idag hitta flera multivitaminer som innehåller antioxidanter för en stor boost för såväl immunförsvaret som energin.

Varför behöver jag antioxidanter?

Det pågår en ständig kamp inuti kroppen och på de två sidorna står fria radikaler och antioxidanter. Genom att öka intaget av antioxidanter kan du bekämpa de fria radikalerna som förstör och skadar kroppen.

Finns det mat som innehåller antioxidanter?

Det finns flertalet antioxidanter i mat, bland annat kan du äta valnötter, solrosfrön, broccoli, svarta vinbär och choklad för att få i dig mer antioxidanter.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Close