Vilken omega 3 är bäst 2020?

Viss fisk och fiskolja innehåller hälsosamma fetter som rekommenderas att konsumeras regelbundet. Vi rekommenderar produkter baserade på en objektiv forskning från våran redaktion. Vi analyserade totalt 36 stycken olika omega 3 fiskoljor utifrån omega 3 värdena: EPA, DHA, vitamin D, E och CLA Innehåll. Innan vi går in mer på några specifika Omega 3 produkter tänkte vi berätta lite mer om Omega 3 generellt.

Omega 3 är inte något som kroppen själv kan producera, med andra ord måste vi få i oss dessa viktiga fetter via mat eller tillskott. I fet fisk som exempelvis lax finns mycket Omega 3, men du kanske inte vill äta fisk varje dag. Då är tillskott med Omega 3 bra. Det finns familjer av fettsyror, Omega 3 är en av dessa, en annan variant är Omega 6. Båda dessa familjer av fettsyror är viktiga för kroppen och behöver tas in via mat eller tillskott. Dock är Omega 3 och Omega 6 väldigt olika, i stort sett två motpoler. Omega 3 för med sig bra fördelar som bland annat antiinflammatoriska egenskaper samt hjälper blodkärlen att slappna av. Omega 6 däremot gör det motsatta, bland annat gör det blodet mindre benäget att koagulera sig. Båda fettsyror är oumbärliga men det krävs att vi får i oss en bra balans av fettsyror. I mat vi äter idag får vi i oss betydligt mer Omega 6 än Omega 3, en av de stora anledningarna till varför det är bra att ta tillskott av Omega 3.

Omega 3 har en rad fördelar, det är fettsyror som kan hjälpa till med allt från viktnedgång till bättre blodfetter. Dessutom kan du uppleva en betydligt snabbare muskelbyggnad med hjälp av Omega 3.

Bästa omega 3

bästa omega 3

Puori Omega O3

Denna Omega 3 från Pure Pharma innehåller 74% högdoserad fiskolja
(omega 3)

Arctic Omega 3

Arctic Med

Denna fiskolja från Arctic Med innehåller höga doser av EPA och DHA och en liten mängd ALA.

bästa fomega 3 fiskoljan

Omega 3 Forte

Denna Omega 3 från Elexir Pharma innehåller över 70% högdoserad fiskolja (Omega 3)

Pouri Omega O3

bästa omega 3

Pouri Omega O3 från Pure Pharma

Puori Omega 03 är en av de tre produkterna som vi på Sundast jämfört att testat. Detta är utan tvekan en självklar vinnare. Anledningen? Den här fiskoljan har ett högt innehåll av Omega 3, hela 74 % koncentration. Oljan kommer från fiskar som anjovis och sardiner som bägge har mycket Omega 3 fettsyror. Vad som gör Puori Omega 3 så bra är att produkten är framtagen genom en molekylär destilleringsprocess som gör att EPA- och DHA-nivåerna inte förstörs utan bevaras. När man väljer Omega 3 produkter gäller det dessutom att hitta en produkt som stödjer hållbart fiske, något som Puori Omega 03 gör. Den har fått 5 av 5 stjärnor samt certifiering av att stödja en bra miljö och ett hållbart fiske. Andra bra saker med Puori Omega 03 är:

 • Fettsyrorna DHA och EPA
 • Minst 74% Omega 3
 • Bra för Hjärt och Hjärnfunktion
 • Innehåller E-vitamin
 • Miljöcertifierat fiske

Vad tycker Sundast om fiskoljan ”Pouri O3”?

Vi på Sundast har utsett Puori Omega 03 till den bästa i vårt test av Omega 3. Anledningen är att den här produkten tas upp lätt av kroppen, stödjer hållbart fiske och har ett bra pris.

Arctic Med Omega-3

Arctic Omega 3

Omega-3 från Arctic Med

Pristagare nummer två är Omega-3 från Arctic Med. Den här produkten innehåller ett perfekt balansintag av både Omega 3 och Omega 6, dessutom är detta tillskott utvecklat med kallpressad olivolja för att du även ska kunna få i dig viktiga antioxidanter. Tack vare att man tagit fram Omega-3 från Arctic Med med hydroxytyrosol från växtriket får du inte bara i dig antioxidanter, produkten härsknar inte heller särskilt snabbt, vilket kan vara ett vanligt problem hos andra tillverkare. Omega-3 från Arctic Med är dessutom en stor vinnare bara ur smakperspektiv då den är smaksatt med ekologisk citronolja.

 • Innehåller högkvalitets Omega-3 och dessutom ett kraftfullt oxidationsskydd från polyfenoler. 
 • Du får i dig en hälsosam Omega-3 mängd genom den rekommenderade dagsdosering.
 • Omega-3 från Arctic Med Innehåller även hydroxytyrosol. Detta kommer från växtriket och i samma olivolja får du samtidigt i dig en stark antioxidant.
 • Hydroxytyrolsolet i produkten hjälper kroppen motverka åderförkalkning.
 • Antioxidanterna som kommer från olivträdet neutraliserar fria radikaler och hjälper dig hålla dig ung. 
 • God smak med ekologisk citronolja.
 • Innehåller EPA och DHA för en ännu bättre effekt.
 •  

Vad tycker vi på Sundast om Omega-3 från Arctic Med?

Den här produkten hör verkligen hemma på prispallen. Efter våra tester kan vi tydligt märka att kroppen mår bättre. Det handlar mycket om sammansättningen ingredienser i den här Omega-3 produkten. Tillskottet antioxidanter gör gott, precis som de viktiga fettsyrorna som finns med i varje kapsel.

Omega 3 Forte från Elixir

bästa fomega 3 fiskoljan

Omega 3 Forte från Elixir

Den tredje produkten som hamnar på prispallen är Omega 3 Forte från varumärket Elixir. Detta kosttillskott innehåller så mycket som 70 % Omega 3 per varje kapsel. Med andra ord behöver du endast äta en till två kapslar per dag för att du ska få i dig hela det rekommenderade dagsbehovet av Omega 3. Innehållet i Omega 3 Forte hjälper inte bara till att fylla kroppens depåer av viktiga fettsyror. Du kan även uppleva hälsofördelar som bland annat förbättrad funktion i såväl ögat och hjärnan samt en bättre hjärtfunktion. Andra stora fördelar är bland annat:

 

 • Stödjer hjärtats hälsa och förbättrar blodcirkulationen.
 • Stödjer immunsystemet.
 • Kan påverka flera av hjärnans funktioner positivt, bland annat humöret, känslor och minnesförmågan.
 • Hjälper till att minska stressens negativa påverkan på kroppen.
 • Har visat sig vara positiv för ledernas funktion.

Vad tycker vi om den här omega 3 produkten?

Vi på Sundast tycker definitivt om Omega-3 Forte från Elixir. En stor anledning är produktens sammansättning ingredienser förutom Omega 3 som för med sig en rad hälsofördelar. Genom att kombinera fiskfetter som EPA och DHA får man fram en otroligt viktig sammansättning fetter som är bra för kroppen.

Ät varierat och må bättre

Det finns idag tusentals olika tillskott som ska ätas för att kroppen ska må bra. Men det görs ständigt forskningar om huruvida vitaminer, mineraler och proteinpulver är bra eller inte. Forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm har bland annat forskat om vällagad mat och vitaminer för att komma fram till vad som är bäst. I studien visade det sig att de allra flesta inte behöver ta tillskott för att må bra. Endast specifika grupper kan vara i behov, bland annat barn under två år, kvinnor som vill bli gravida, veganer samt äldre människor. 

Frågor och svar om Omega 3

Vad är Omega 3 bra för?

Omega 3 är livsviktigt för kroppen men vi kan inte själva producera den här sortens fettsyror. Genom att ta Omega 3-kapslar kan du säkerställa att du får i dig tillräckligt med Omega 3 för dagsbehovet.

Kan jag få i mig fettsyror (omega 3) på ett annat sätt?

Det går att få i sig det allra mesta genom att äta en varierad och hälsosam kost. Satsa på fet fisk, helst tre gånger i veckan och andra råvaror som innehåller bra fetter.

Hur vi hittade den bästa Omega 3?

Över 46 testade Omega 3 

37 analyserade 

Top 3 resultat

(Visited 39 times, 1 visits today)

Comments are closed.

Close