Written by 3:22 e m Skönhet

C Vitamin

vitamin c

C Vitamin

C Vitamin återfinns huvudsakligen i frukt, bär och grönsaker. Du kan enkelt få i dig att dagsbehov genom att äta en stor apelsin, en tredjedels paprika eller varför inte 100 g broccoli? Speciellt bra för immunförsvaret är dessa vitaminer då de motverkar förkylning, infektioner och fungerar bra som antiinflammatorisk kost. 

Denna fantastiska Vitamin underlättar även för kroppen att ta upp flera näringsämnen såsom järn, zink, koppar, kalcium och Vitamin B9 (folsyra). Alla dessa näringsämnen är essentiella för att din kropp skall fungera på rätt sätt och motverka sjukdomar. 

Förbättra hudens naturliga skydd!

Vitamin C är en naturligt förekommande antioxidant som neutraliserar skadliga fria radikaler och finns naturligt i alla hudens lager, men då i en mer koncentrerad just i överhuden. 

Det går därför inte att påverka halten av askorbinsyra i din kropp genom att äta frukt, bär och grönt. Du bör därför ge din hud extra skydd genom att använda dig av hudvårdsprodukter som innehåller askorbinsyra.

Genom att använda sig av dessa vitaminer på din hy stärks kollagen strukturen och du får därför en fastare hud, hudton samt lyster förbättras och rynkor reduceras. 

 

E Vitamin - den bästa kombinationen

Genom att kombinera andra antioxidanter så som t.ex. E Vitamin blir C Vitaminen ännu mer potent och du får därför ett ännu starkare skydd. 

Om produkten endast innehåller askorbinsyra som antioxidant och du inte kombinerar med någon annan produkt bör du halten ligga på minst 15% – lite beroende på vilken form som används. Vitaminen förekommer i flera olika former, såsom askorbinsyra och askorbylpalmitat.

1. Lumene Valo Nordic C Glow Boost Vitamin Hyaluronic Essence

Hyaluronic Essence har en maximal återfuktning och ger lyster till din hud. Med 89% naturliga ingredienser från nordiska hjortron och askorbinsyra i kombination med rent nordiskt källvatten stimulerar detta hundens kollagensyntes. Huden upplevs slätare och ser mer strålande ut. 

Applicera på rengjort ansikte och hals. 

Pris: Från 289 kr 

2. The Ordinary Vitamin

The Ordinary Vitamin C

The Ordinary är en effektiv antioxidant som skyddar din hy och minskar ålderstecken i solen. Denna produkt innehåller ett oljelösligt derivat av den fantastiska Vitaminen C  och dess potens går inte att jämföras med ren L-askorbinsyra – därför kombinerar man med Vitamin F som är en benämnd essentiell fettsyra för att få maximal effekt.

Applicera några droppar över ansiktet på morgon och/ eller kväll.

Pris: Från 299 kr 

Läs även om multivitamin och varför du bör äta det.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Close