Dags att plantera dina fröer

Våren är äntligen här! Det betyder att det är dags att ta fram trädgårdshandskarna och börja plantera. Oavsett om du gillar blommor eller grönsaker är det nu dags att sätta dina frön i jorden. Det finns gott om guider där ute om hur man planterar olika typer av frön, men vi ville ge dig en snabb översikt över processen. Fortsätt läsa för att få våra tips om hur du planterar frön som ett proffs! Du hittar ett stort utbud av fröer på Alla fröer.

Så planterar du grönsaksfröer

Det första steget är att välja rätt plats för dina växter. Du vill hitta en solig plats med väldränerad jord. Gräv ett hål som är dubbelt så djupt som fröets storlek och placera fröna i jorden med jämnt avstånd. När du har planterat alla dina frön täcker du dem med jord och vattnar dem ordentligt.

Det är viktigt att hålla ett öga på dina växter medan de växer, särskilt när de är unga. Se till att vattna dem regelbundet och ta bort eventuellt ogräs som börjar växa runt dem. Om ungefär två veckor bör du börja se några groddar dyka upp!

Nu när du vet hur man planterar grönsaksfröer är det dags att börja.

Så planterar du kryddfröer

Om du vill odla dina egna kryddor är det lätt att göra. Följ bara dessa enkla steg:

– Välj en solig plats med väldränerad jord.

– Gräv ett hål som är dubbelt så djupt som fröets storlek och placera fröna i jorden med jämnt avstånd.

– Täck dem med jord och vattna dem väl.

– Håll ett öga på dina plantor när de växer, vattna dem regelbundet och ta bort allt ogräs som börjar växa runt omkring dem.

Om ungefär två veckor bör du börja se några groddar dyka upp!

Nu när du vet hur du planterar kryddfröer är det dags att sätta igång. Skaffa din trädgårdsodling