De viktigaste verktygen för gör-det-självaren

Om du är den händiga gör-det-självaren i familjen är det en bra idé att se till att du har de nödvändiga verktygen. Du kan anlita en hantverkare eller snickare, men det finns många enkla jobb som du kan göra själv om du har rätt verktyg. Med rätt verktyg kan du göra allt från att laga ett trasigt bord till att sätta ihop en IKEA-möbel. Här är fem viktiga verktyg som varje gör-det-självare bör ha i sin verktygslåda.

En hammare

En hammare är ett handverktyg som består av ett handtag och ett huvud. Huvudet är vanligtvis tillverkat av metall och det har en klo på ena sidan och en plan yta på andra sidan. Klon används för att dra ut spikar ur trä medan den plana ytan kan användas för att slå in spikar i trä eller för att bryta igenom gipsväggar.

Ett vattenpass

Ett vattenpass (även kallat bubbelvattenpass) är ett instrument som används för att avgöra om något är plant eller lodrätt. Den består av ett genomskinligt rör som innehåller två luftbubblor. En bubbla finns i varje ände av röret. När röret är vågrätt befinner sig båda bubblorna i mitten av röret. Om bubblorna ligger åt sidan är föremålet inte plant.

En skruvmejsel

En skruvmejsel är ett handverktyg som består av ett handtag och ett skaft med en spets i ena änden. Spetsen förs in i huvudet på en skruv för att vrida den med eller moturs. Det finns många olika typer av skruvmejslar, var och en med en annan typ av spets (t.ex. Phillipshuvud, platthuvud osv.).

Ett par snickarbyxor

Snickarbyxor är löst sittande byxor som har stora fickor för verktyg och annat material. De är vanligtvis tillverkade av ett robust tyg, t.ex. denim eller canvas. Snickarbyxor är bekväma att ha på sig och de gör det lätt att komma åt verktygen när du arbetar.

Det här är bara fem oumbärliga kvalitetsverktyg som varje gör-det-självare bör ha i sin verktygslåda. Med dessa verktyg kommer du att kunna ta itu med ett stort antal enkla jobb runt ditt hem utan att behöva anlita en hantverkare eller snickare. Så ge dig ut och börja laga saker själv!