Do-it-yourself glasräcke till altanen

Har du en altan som är i behov av ett nytt räcke? Vill du ha något hållbart men samtidigt stilfullt och trendigt? Kanske skulle ett glasräcke vara något för din altan! Med ett glasräcke på altanen får du det bästa av två värdar: Du får ett stabilt räcke som skyddar dig och din familj från att ramla ut, men du har också full utsikt över trädgården.

Det är stolparna som utgör stommen för glasräcket, därför är det viktigt att dessa väljs med omsorg och är kompatibla med glaset. Stolparna sammanfogas med glaset för att bilda ett starkt och tryggt räcke som håller för belastning.

Det finns många olika typer av glas att välja på. Har du funderat på frostat, transparent eller rökfärgat? Samtliga fyller olika funktioner och därför kan det vara bra att tänka till en extra gång. Med frostat glas släps ljuset igenom, men skyddar från insyn. Ett minus med detta glas kan vara att det även skymmer utsikten för dig som sitter på altanen, men gillar man glas och själva känslan av ett glasräcke på altanen, skulle det alternativ kunna vara något för dig. Med ett rökfärgat glas får du ett lite mörkare ljusinsläpp men man skymmer ingen insyn. Det transparenta glaset är det som ger mest ljusinsläpp och är det mest vanliga att välja när man är ute efter ett glasräcke till altanen.

Det går att beställa specialtillverkat glas direkt från glasmästare, eller vanliga standardräcken från tillverkare. Det är inga problem att montera själv med rätt verktyg, oavsett vad du väljer är det viktigt att se till så att glaset håller bra kvalité.

glasbolaget.se finns diverse olika glasräcken för altan, kontakta dem för mer information eller en gratis offert.