Inred ett eget yogarum i huset med doftpinnar och doftljus

Inred ditt yogarum med doftljus och doftpinnar

Skulle du vilja skapa en underbar miljö för att utöva dina yogapass eller meditationspass i huset. Tänk ett rum som inte är överfyllt utan bara har rätt saker för avslappning som doftljus och doftpinnar som luktar som en mysig promenad i skogen eller i gryningen. Det finns doftpinnar med många andra dofter som exempelvis lavendel, kåda, vanilj, salvia och viol eller kanel. Det finns många andra härliga dofter och som är tillverkade av ekologisk soja. Hos torplyktan.com kan du få inspiration till dofter som skulle kunna passa i ditt hem.

Yogaträning är en effektiv träningsform för hela kroppen

Yogaträning är en bra träningsform som både ökar din flexibilitet men även för att öka hela välbefinnandet. Det brukar oftast följas åt att man utövar lite meditation eller andra avslappningsövningar efter, för att minska stressen och landa i sig själv och skapa ett bättre fokus.

Det behöver inte vara en viss form eller stil för att fungera utan du kan välja din nivå när du ska meditera. Utövar du Yoga så bör du däremot skaffa dig tillräckligt med kunskaper så du kan utföra dina övningar på ett säkert sätt. Det finns yogaklasser och bra instruktionsböcker men även klipp på nätet, samt appar till smartphonen. När det kommer till meditation så kan en rutin med att tända ett doftljus med barrskogsdoft vara det som gör att du framåt kommer känna dig mer avslappnad. Men det kan även räcka med att placera ut doftpinnar med lavendeldoft eller vanilj.

Välj en rutin som passar dig och inred rummet med rätt doft som får dig att slappna av

Det finns mängder med tips och råd på hur du kan göra men du bör se till så att det är något som passar dig och som du faktiskt vill ha som en stärkande rutin. Det som passar för andra passar inte nödvändigtvis för dig, du kanske kan slappna av bäst och komma ner i varv om du lägger dig bekvämt på yogamattan eller så kopplar du av bäst i lotusställning, det är väldigt individuellt.

Det som dock brukar vara gemensam med all form av avslappning är att det är lugnet kring som skapar avkopplingen, när tankarna lugnar får lugna ner sig och du kan fokusera på en tanke åt gången. I många läror så pratar man om att få still och inte tänka på något alls och det brukar kunna vara stressande för många.