Japansk Wagyu – grillat till perfektion!

Det är något med wagyu-biff som bara gör det speciellt. Kanske är det den intensiva marmoreringen eller den lyxiga smaken – men vad det än är så går det inte att förneka att detta kött är något speciellt. I det här blogginlägget ska vi berätta för dig hur du grillar din wagyu-beef perfekt!

Det är faktiskt ganska enkelt att grilla wagyu-beef – det viktigaste är att inte övergrilla det. Wagyu nötkött har en högre fetthalt än andra typer av nötkött, vilket innebär att det kan vara svårare att tillaga det jämnt.

”Ju högre procent insprängt fett i köttet, desto bättre kvalitet.”

Det är just den här kvalitén som rättfärdigar priset. Det kallas inte världens dyraste kött utan anledning.

Tillagning kan vara lite klurigt. Vårt råd är att använda en lägre värme än vad du normalt skulle göra och att steka under kortare tid. På så sätt undviker du risken att köttet torkar ut.

Ett annat viktigt tips när du grillar wagyu-beef är att inte överbelasta grillen. Om du tränger ihop grillen kommer köttet att ånga i stället för att brännas och du förlorar den viktiga kolsmaken. Så se till att ge köttet gott om utrymme!

Marinering ska ske senast 30 minuter innan tillagning men gärna mycket längre.

Använd gärna en grill där du har god kontroll över temperaturen.

Slutligen, glöm inte att låta köttet vila innan du serverar!