Måla Hus Kostnad och Måleri i Stockholm: Din Guide till Ett Lyckat Måleriprojekt

Att måla om ditt hus kan ge det en helt ny framtoning och samtidigt öka dess värde. Men vad kostar det egentligen att måla ett hus i Stockholm? Och hur hittar du rätt målerifirma för jobbet? I denna artikel kommer vi att utforska faktorerna som påverkar måla hus kostnad och ge dig tips för att hitta professionellt måleri i Stockholm.

Vad Kostar det att Måla ett Hus?

Kostnaden för att måla ett hus kan variera beroende på flera faktorer. Här är de viktigaste aspekterna att överväga när du planerar ditt måleriprojekt:

 1. Husets Storlek och Typ:
  • Storleken på ditt hus är den mest uppenbara kostnadsfaktorn. Ett större hus kräver mer färg och tar längre tid att måla, vilket ökar kostnaden. Typen av hus (enkel-, dubbel- eller flervåningshus) påverkar också arbetsinsatsen och därmed kostnaden.
 2. Ytans Skick:
  • Om husets fasad är i dåligt skick och kräver omfattande förarbete som skrapning, tvättning och reparationer, kommer detta att öka kostnaden. En väl förberedd yta är dock avgörande för ett hållbart och estetiskt tilltalande resultat.
 3. Typ av Färg:
  • Kvaliteten och typen av färg du väljer påverkar också kostnaden. Högkvalitativ färg kan vara dyrare men erbjuder bättre hållbarhet och täckning. Det är viktigt att välja rätt typ av färg för den specifika ytan (trä, puts, tegel etc.).
 4. Arbetskostnad:
  • Arbetskostnaden varierar beroende på vilken målerifirma du anlitar. Erfarna och professionella målare i Stockholm kan ta ut högre avgifter, men deras arbete kan resultera i ett bättre och mer hållbart resultat.
 5. Tillgänglighet och Logistik:
  • Om ditt hus ligger på en svåråtkomlig plats eller kräver speciella arrangemang för att komma åt alla ytor (t.ex. ställningar eller lyftutrustning), kan detta öka kostnaden.

Genomsnittlig Kostnad för att Måla ett Hus i Stockholm

Som en grov uppskattning kan kostnaden för att måla ett hus i Stockholm variera från cirka 150 till 350 kronor per kvadratmeter, beroende på ovan nämnda faktorer. För ett genomsnittligt tvåvåningshus på cirka 150 kvadratmeter fasadyta kan kostnaden därmed ligga mellan 22 500 och 52 500 kronor.

Hitta Rätt Måleri i Stockholm

Att hitta en pålitlig och skicklig målerifirma är avgörande för att säkerställa att ditt måleriprojekt blir framgångsrikt. Här är några tips för att hitta rätt måleri i Stockholm:

 1. Be om Rekommendationer:
  • Fråga vänner, familj och grannar om de kan rekommendera en bra målerifirma. Personliga rekommendationer är ofta pålitliga och ger dig en bra uppfattning om måleriets arbete.
 2. Kolla Recensioner och Omdömen:
  • Läs recensioner online och kolla betyg på olika plattformar för att få en uppfattning om målarens rykte och kvalitet på tjänsterna.
 3. Kontrollera Certifieringar och Försäkringar:
  • Se till att målaren har nödvändiga certifieringar och försäkringar. Detta skyddar dig om något skulle gå fel under arbetet.
 4. Begär Offerter:
  • Be om offerter från flera målerifirmor för att jämföra priser och tjänster. Se till att offerterna är detaljerade och inkluderar alla kostnader för material och arbete.
 5. Granska Tidigare Arbeten:
  • Be om att få se bilder på tidigare utförda projekt. Detta ger dig en uppfattning om målarens stil och kvalitet på arbetet.

Tips för att Förbereda Ditt Hus för Målning

 1. Rensa Området:
  • Ta bort föremål och möbler som kan vara i vägen för målarna. Detta gör det lättare för dem att komma åt alla ytor och minskar risken för skador på dina tillhörigheter.
 2. Skydda Omgivningen:
  • Täcka buskar, blommor och andra utomhusobjekt med presenningar eller plast för att skydda dem från färgstänk och skador.
 3. Förbered Ytan:
  • Om du planerar att göra en del av förarbetet själv, se till att skrapa bort lös färg, tvätta ytorna och reparera eventuella skador innan målarna börjar.
 4. Kommunicera Dina Behov:
  • Diskutera dina specifika behov och förväntningar med målerifirman. En bra kommunikation säkerställer att resultatet blir som du önskar.

Slutsats

Att måla om ditt hus kan förbättra dess utseende och öka dess värde, men det är viktigt att förstå måla hus kostnad och hur du hittar rätt måleri i Stockholm. Genom att överväga faktorer som husets storlek, ytans skick, typ av färg och arbetskostnad kan du få en bättre uppskattning av kostnaderna. Följ våra tips för att hitta en pålitlig målerifirma och förbereda ditt hus för målning för att säkerställa ett framgångsrikt projekt. Investera i ditt hem med hjälp av professionella målare och njut av ett vackert och hållbart resultat.