Du kan antingen ta dessa recept med någon eller ingen ändring och förbereda nya rätter eller så kan du förbereda vildsvinskött med dina egna recept.
Det finns några saker som du bör veta innan du hanterar vildsvinet. Eftersom fläskkött är magert i fett är det därför fettet kallas mjukt fett. Medan fettet från inhemskt eller produktionsfläsk som är en släkting till det vilda fläsket kallas mjukt fett.
Eftersom fläsk har mindre fett i köttet kräver det lägre temperatur för att tillagas än de som krävs av kött från andra djur. Du måste vara försiktig när du hanterar det för om du lämnar köttet utan tillsyn kan du lätt överkoka det.
Det finns olika recept på fläsk som du kan använda. Några av recepten på vildsvin är fläskkotletter med ris, grillat fläsk, vildfläskgryta och soppa, vildsvinslimpa, sötsurt fläskkött, vildfläsk med exotisk sås, vildsvinskött curry, vildsvinköttsburgare och köttbullar etc.
Jag ska dela med mig av mitt recept som jag kallar Wokat vildsvinskött med mandelgröt. Det här receptet på vildsvin är som följer: Du behöver:
- Vildsvinskött 5 lb
- 4 hackad vitlök,
- 4 hackade klyftor
- Oliv eller annan matolja 150 – 250
- 5 tärnade vitlöksklyftor
- Sträckta mandlar 400 gram
Procedur:
Låt köttet marinera i 6 timmar. Skär köttet i tunna Vildsvinsburgare skivor. Blanda vitlök och vin i en skål. Lägg matlagningen eller olivoljan i stekpannan och värm den. Rör om och stek köttet med löken i 4 till 5 minuter. Koka i ytterligare 4 minuter efter att du tillsatt mandelmassa.
För att förbereda mandelröran blanda följande ingredienser i en skål för mandelröran.
- 2 msk vitpeppar
- 1/2 msk svartpeppar
- 3 msk. teriyakiglasyr
- 3 msk sherry
- 1/2 msk sojasås
Du kan presentera det med ris eller stekta grönsaker.