Vad du behöver veta om bröstförminskning

Bröstförstoring är ett populärt ingrepp som ofta får mycket uppmärksamhet. Men hur är det med bröstförminskning? Även om det inte är lika välkänt kan bröstförminskning vara ett lika effektivt sätt att uppnå önskat utseende och önskad känsla för dina bröst. Låt oss ta en titt på några av anledningarna till varför du kanske vill överväga att få en bröstreduktion och detaljerna i ingreppet.

Skäl för bröstförminskning

Bröstförminskande kirurgi söks oftast av kvinnor som känner sig självmedvetna eller generade av bröst som är för stora eller oproportionerliga för deras kroppstyp. Andra möjliga skäl för att vilja ha en bröstförminskning är smärta i nacke, rygg eller axlar som orsakas av att bära runt på tunga bröst, svårigheter att hitta kläder som passar ordentligt, dålig hållning på grund av överdriven vikt på bröstväggen och till och med hudirritation under brösten.

Förfarandet

En bröstförminskning utförs vanligtvis under allmän anestesi och kan ta mellan två och fyra timmar. Under ingreppet avlägsnas överflödig vävnad och fett från antingen ett eller båda brösten för att minska deras storlek och forma dem till en mer estetiskt tilltalande form. Fettsugning kan också användas vid behov. Inskärningarna kommer vanligtvis att resultera i ärr på vardera sidan av bröstvårtan som kommer att blekna med tiden men aldrig helt försvinna.

Återhämtning och resultat

Efter att ha genomfört ingreppet bör patienterna förvänta sig att uppleva viss smärta och obehag under återhämtningen som kan pågå i upp till två veckor efter operationen. Patienterna bör också planera att bära ett kompressionsplagg efter operationen i upp till sex veckor för att hjälpa till att minska svullnaden och stödja de nyligen omformade brösten när de läker. Resultaten av en bröstförminskningskirurgi är vanligtvis omedelbara men kan fortsätta att förbättras med tiden när svullnaden avtar och kroppen anpassar sig till sin nya form.

För många kvinnor ger bröstförminskande kirurgi lindring av fysiska symtom som obehag på grund av att bära runt på stora bröst och kronisk nack- eller ryggsmärta, samtidigt som den hjälper dem att känna sig mer självsäkra med sitt utseende. Det är viktigt för alla som överväger denna typ av ingrepp att tala med sin läkare om eventuella risker så att de kan fatta ett välgrundat beslut om huruvida det är rätt för dem eller inte. Med rätt forskning och eftervårdsinstruktioner som följs noga rapporterar de flesta patienter att de är nöjda med sina resultat efter att ha genomgått detta ingrepp.