Vad du bör veta innan du får en piercing

Men innan du hoppar iväg och skaffar dig en är det viktigt att veta vad du kan förvänta dig. Det finns många olika typer av piercingar och varje typ har sina egna för- och nackdelar. I den här artikeln ska vi utforska vilka typer av piercingar som finns tillgängliga, hur det känns att bli piercad och vilken piercing som gör mest ont.

Det finns olika typer av piercings att tillgå

Beroende på var du går finns det många olika typer av piercingar tillgängliga. Några av de vanligaste piercingsställena är öronlober, ögonbryn, näsor, tungor, naveln, bröstvårtor och könsorgan. Varje typ av piercing medför sina egna risker och fördelar. Till exempel tenderar öronpiercingar att läka snabbt med minimal smärta eller obehag medan genitalpiercingar kräver mer eftervård och kan vara mer smärtsamma under läkningsprocessen.

Hur känns det att bli piercad?

Att få en piercing i Stockholm är en individuell upplevelse – vissa människor tycker att det är obehagligt medan andra inte känner något alls. Beroende på var du blir piercad (och vilken typ av smycken du använder) tar processen vanligtvis bara några sekunder – själva sticket genom huden är vanligtvis över inom några millisekunder. De flesta beskriver det som att det känns som ett nyp eller ett bistick som snabbt försvinner när nålen tas bort.

Vilken piercing gör mest ont?

Svaret på den här frågan beror verkligen på individen – alla har sin egen tolerans för smärta och obehag. Generellt sett tenderar dock broskpiercings att vara mer smärtsamma än andra typer eftersom de innebär att man punkterar vävnad som inte är lika flexibel som öronlober eller tungor. Bröstvårtepiercings tenderar också att vara ganska smärtsamma på grund av deras känsliga natur; detta varierar dock från person till person beroende på deras nivå av smärttolerans.

Det är viktigt att se till att du förstår alla potentiella risker som är förknippade med varje typ av piercing innan du fattar ditt beslut. Se till att du gör din forskning i förväg genom att undersöka vilka material som är säkra för kroppssmycken och hitta en erfaren yrkesman som kan utföra din önskade procedur på ett säkert och korrekt sätt. Genom att ta dessa steg innan du låter dig piercas kan du se till att du får en trevlig upplevelse med minimalt obehag eller risk inblandad!