Välj den rätta pipan

Alltför ofta läggs för mycket fokus på pipans utseende. Oavsett om pipan är lång eller kort, rak eller böjd, kantig eller rund kan det tyckas vara en bra idé att köpa en riktigt snygg pipa. Det du dock inte ägnar mycket uppmärksamhet åt är kvalitet. Tänk att din pipa är en god vän som du ska trivas och ha roligt med, utseendet spelar ingen roll då det viktiga finns inombords.

Några korta ord om att välja en pipa

Du har oftast en förutfattad bild av hur pipan ska se ut, vilket gör att man lätt glömmer att det är kvalitén som är viktig. Kvalitet spelar en avgörande roll för pipans smak och hållbarhet. Hur vet du då om det är en pipa av hög kvalité? Många tänker att det bara är att titta på prislappen och välja en pipa med ett högre pris. Ett högre pris indikerar ofta att en pipa är av högre kvalité, men det är långt ifrån alla fall som är såhär. Ett annat sätt att kontrollera pipans kvalité är att titta efter defekter på pipan. I många fall fylls dessa defekter med ett kitt som man kan se om man tittar lite närmare på pipan. Ju mindre kitt som används desto högre kvalité på pipan.

Rengöring av din pipa

Skrapa bort all aska i botten och använd en piprensare för att dra ut den. Använd gärna någon typ av rengöringsvätska. Låt pipan ligga separerad och vila i några dagar, men låt inte piprensaren vara kvar för att tillåta luft att komma in och ventilera den ordentligt. Lägg aldrig bort en halvrökt pipa med sot och piptobak i då det kan förstöra smaken i pipan.

Att köpa en pipa

Var kan jag köpa en pipa online? Jisonprodukter har ett stort utbud av pipor online till bra priser och hög kvalité.