Vilken matta behöver du?

Det är inte så enkelt att köpa en matta som det kan tyckas. Förutom att ta hänsyn till mattans storlek, form och färg måste du också bestämma vilken typ av matta som passar dina behov. Behöver du en dörrmatta för att välkomna besökare? En hallmatta för att skydda ditt golv från smuts och grus? Eller en badrumsmatta för att förhindra att du halkar?

Dörrmattor

Som namnet antyder är en dörrmatta metervara en matta som placeras vid dörren till ett hem eller kontor. Dörrmattor är vanligtvis tillverkade av naturfibrer som kokos, jute eller halm. De är utformade för att borsta bort smuts, damm och skräp från dina skor så att det inte kan spåras in i byggnaden. Dörrmattor finns i en mängd olika storlekar, former och färger som passar alla inredningar.

Hallmattor

En hallmatta är en matta som placeras i hallen i ett hem eller på ett kontor. Hallmattor är vanligtvis tillverkade av syntetiska fibrer som nylon eller polyester. De är utformade för att fånga upp smuts, damm och skräp så att det inte sprids till andra rum. Hallmattor finns i en mängd olika storlekar, former och färger som passar alla typer av inredning.

Mattor i badrummet

Badrumsmattor är vanligtvis tillverkade av syntetiska fibrer som nylon eller polyester. De är utformade för att förhindra att man halkar och faller i våta utrymmen som badrum, tvättstugor och kök. Badrumsmattor finns i en mängd olika storlekar, former och färger som passar alla typer av inredning.

När du väljer en matta till ditt hem finns det många faktorer att ta hänsyn till. Förutom storlek, form och färg måste du också bestämma vilken typ av matta som passar dina behov. Behöver du en dörrmatta? En hallmatta? Eller en halkfri matta? Ha dessa tre typer av mattor i åtanke när du fattar ditt beslut så att du kan välja det bästa alternativet för ditt hem.