Fördelarna med att ladda din elbil hemma

Om du precis har köpt en elbil kanske du undrar hur du bäst laddar den. Även om det finns offentliga laddningsstationer i många städer är det mest praktiska och kostnadseffektiva alternativet att ladda din elbil hemma. Låt oss ta en titt på några av fördelarna med att ladda din elbil hemma.

Bekvämlighet

Att ladda din elbil hemma med utrustning från EV charge plus innebär att du inte behöver planera i förväg eller lämna extra tid om du behöver ladda ditt fordon när du är ute och reser. Det innebär att du kan koppla in bilen när du kommer hem från jobbet eller ärenden och ha en full laddning som väntar på dig på morgonen. Det eliminerar också behovet av att leta efter en offentlig laddningsstation om du ska åka på en bilresa – planera bara i förväg och se till att packa med den nödvändiga utrustningen för att ladda ditt fordon när du är på språng!

Kostnadsbesparingar

Offentliga laddningsstationer tar vanligtvis betalt per timme eller kilowattimme (kWh). Beroende på var du bor kan detta snabbt bli en stor summa. Om du däremot laddar din elbil hemma kostar det mycket mindre i elräkning varje månad än om du använder offentliga stationer. Dessutom erbjuder många elbolag rabatter på el som används för att ladda fordon under lågtrafik, vilket gör det ännu mer prisvärt.

Säkerhet

När du använder offentliga laddningsstationer finns det alltid en risk för stöld eller vandalism – inte bara för ditt fordon utan även för själva kabeln. Genom att ladda din elbil hemma elimineras dock dessa risker eftersom ditt fordon står säkert parkerat framför eller inne i ditt hus (beroende på vilken typ av laddare du använder). Detta gör inte bara ditt fordon säkert utan ger också sinnesfrid som kommer med vetskapen om att ingen annan manipulerar det medan det laddas över natten.

Det är inte bara bekvämt att ladda en elbil hemma, utan också kostnadseffektivt och säkert. Det eliminerar behovet av att leta efter en offentlig laddare varje gång vi vill fylla på batteriet och gör det möjligt för oss att dra nytta av de rabatter som erbjuds av våra elbolag för användning utanför rusningstid. Av dessa och andra skäl är det klokt för alla ägare av elbilar att investera i en lämplig laddare för hemmet så att de kan dra nytta av alla dessa fördelar!