Hunddagis får vardagen att gå ihop

Under 2016 fanns det ungefär 1 300 hunddagis i Sverige. Under våren 2018 var efterfrågan mycket stor och många valde att ställa sig i kö för att hitta en bra plats för sin hund där den kan spendera dagarna. En av de största anledningarna till att hunddagis är så populärt är att hundar inte bör lämnas utan uppsikt längre än fem timmar enligt Svenska Kennelklubben.

För att driva ett hunddagis eller hundpensionat behövs ett tillstånd från Länsstyrelsen. Platsen ska vara godkänd och uppfylla vissa krav. Enligt Lantbruksrådet ska den som driver ett hunddagis eller liknande anläggning ha utbildning eller kunskap i hundbeteende, djurskyddslagstiftning, raser och smittspridning mellan hundar. Ett hunddagis är precis vad namnet antyder: ett dagis för din fyrfotade vän. På ett hunddagis tar de hand om din hund medan ägaren eller matte jobbar eller springer ärenden på platser som hunden inte kan följa med. Hundar i vovvedagis behöver oftast vara försäkrade och vaccinerade. Men även om din hund är det så är det inte säkert att alla hunddagis kan ta emot alla typer av hundar. Mestadels har det att göra med hundens storlek och ras.

hunddagis i Stockholm brukar de erbjuda olika typer av tjänster för din hund. Bland dem hittar vi ofta hundbad, hundtrimning i Stockholm, öronrensning och tassvård i Stockholm. Dessa tjänster är bra för din hund, och om du inte har tid att göra alla själv kan det vara värt att låta en expert göra det.