Nyttig Raw Food och goda ekologiska nötter

Ekologiska cashewnötter och godaste Raw Food

Fördelarna med att använda Raw Food och ekologiska cashewnötter i matlagning är många. Produkterna smakar mer naturligt och som konsument vet du att du inte får i dig en massa onödigt. När du väljer produkter till din matlagning så tänk på att allt behöver inte tillagas för att vara gott, som exempelvis ekologiska nötter.

Vad är Raw Food och hur används detta i maträtter på bästa sätt

Raw Food är benämningen på mat som inte har tillagats eller bearbetats på något sätt. Det betraktas ofta som ett hälsosamt alternativ till tillagad eller bearbetad mat.

Det finns många fördelar med att använda Raw Food i din matlagning och bakning. Raw Food är mer näringstät än tillagad eller bearbetad mat. Det är också lättare att smälta och absorbera näringsämnena från råa livsmedel. Dessutom behåller råa livsmedel mer av sin smak än tillagad eller bearbetad mat.

Fördelar med Raw Food som livsmedel

Raw Food är mer näringstät än kokt eller bearbetad mat. Det innebär att den innehåller fler vitaminer, mineraler och antioxidanter än kokt eller bearbetad mat. När mat tillagas eller bearbetas går en del av näringsämnena förlorade.

När kött till exempel tillagas blir en del av proteinet denaturerat och går förlorat. Att äta rått kött kan därför hjälpa dig att få i dig mer protein från din kost. Det är dock i de flesta fall rekommenderat att tillaga kött innan du äter det.

Råa grönsaker och goda frukter

Råa frukter och grönsaker innehåller också mer vitaminer och mineraler än deras kokta eller bearbetade motsvarigheter. Detta beror på att vitaminer och mineraler går förlorade när frukter och grönsaker tillagas eller bearbetas.

När potatis till exempel kokas förloras en del av C-vitaminet i vattnet. Att äta råa frukter och grönsaker kan därför hjälpa dig att få mer vitaminer och mineraler från din kost.

Fördelar för matsmältningen med råa livsmedel

Grönsaker och råa frukter är också lättare att smälta än deras kokta eller bearbetade motsvarigheter. Detta beror på att tillagning eller bearbetning bryter ner cellväggarna i frukt och grönsaker, vilket gör dem lättare att smälta.

Detta innebär dock också att en del av vitaminerna och mineralerna går förlorade i processen. När potatis till exempel kokas förloras en del av C-vitaminet i vattnet. Att äta råa frukter och grönsaker kan därför hjälpa dig att få mer vitaminer och mineraler från din kost.