Dags att grilla mer nyttig mat?

Vad ska jag tänka på för att laga mat hälsosamt?

En viktig sak att tänka på när man ska grilla nyttigt är att sänka temperaturen på grillen och att vända på köttet ofta för att förhindra att det bränns. Lägg till färg på tallriken. Ta med grönsaker i alla färger av grönsaker, frukt och bär. Det är viktigt att testa nya saker så experimentera med nya smaker. Så använd färgglada grönsaker, lök, färska örter, gröna blad, frukter och bär. Dessa innehåller många användbara antioxidanter som hjälper till att skydda och stärka kroppen. Allt i det botaniska riket är saftigt, surt och / eller färgstarkt och gott, perfekt att äta innan köttet, men även perfekt för att äta med grillat kött, fisk eller haloumin. Dessutom ska du inte vara rädd för att grilla lax. Det är utsökt och mycket nyttigt.

En sak att tillägga är att det spelar ingen roll vilken typ av grill man använder sig av, man kan då använda sig av exempelvis en vanlig kolgrill, gasolgrill eller exempelvis rökskåp om man har det. Med rätt grill och grilltillbehör kan man göra mycket!

Hur gör man hälsosam sås då?

Vi rekommenderar att använda dig av hemlagad tzatziki, tomat- och basilikasås, olja och balsamvinäger, guacamole och hummus. De är alla bra till fisk, kött och grönsaker och även inte onyttigt i rätt mängd.

Vilka användbara tillbehör har du?

Förutom hemlagade röror och såser, använd massor av grönsaker. Det är alltid utsökt med en grön och färgglad sallad. En liten skål sockersnaps, mogna cocktailtomater och bär. Grilla grönsakerna på tallriken i folie. Mina favoriter är omslaget av rostad paprika, broccoli och olja, citron och salt, eller utspädda morötter och gröna kvistar. Sedan hade rekommenderar vi en nektarin och tomatsallad som är så god ”att dö för”. Denna innehåller nektariner, tomater, schalottenlök, lite olja, balsamvinäger, salt, peppar och färsk basilika.