Trevliga dofter i hemmet ökar välmåendet

Dofter är något som påverkar oss väldigt mycket i vardagen utan att vi tänker på det. En god doft är ett utmärkt sätt att ge ett positivt första intryck i hemmet när ni får gäster. En god och fräsch doft får hela hemmet att kännas hemtrevligt och välvårdat. Nu när hösten börjar närma sig kommer dagarna att bli allt mörkare, vilket innebär att belysning är en viktig del i hemmet för att skapa stämning.

Vad innehåller ljus?

Sedan ungefär 2000 år tillbaka kom de allra första ljusen som då ofta var tillverkade att animaliska fetter. Ljusen utvecklades sedan och enbart animaliska fetter ersattes med stearin eller paraffin. Stearinljus finns fortfarande idag, men innehåller både vegetabiliskt och animaliskt fett. Stearin är en förnyelsebar råvara till skillnad från paraffin som är gjort på mineralolja vilket är en biprodukt av dieseltillverkning. Doftljusen kom ungefär samtidigt som de vanliga ljusen för att dölja de dofter som kom från det animaliska fettet. Paraffin kan därmed klassas som en vegansk produkt, men många väljer även bort paraffinet då det inte är en förnyelsebar råvara.

Vad finns då kvar att välja?

Doftljus kan tillverkas i vissa fall av vegetabiliska vaxer, naturliga eteriska oljor och andra naturliga ingredienser. Genom att tillverka ljus på det här sättet slipper vi de giftiga kemikalierna som många andra ljus sprider i våra hem. Hos Faircandles hittar ni naturliga doftljus av naturliga ingredienser så du kan använda ljusen så mycket och ofta du vill utan att behöva oroa dig för de hälsorisker som finns med vanliga ljus. Faircandles har doftljus utan paraffin eller stearin och har en fin och delikat doft vilket skapar en trevlig atmosfär i ditt hem.