Fördelar med hälsosam och vegansk kost

Oavsett vilket mål man har med både träning och kost så finns det alltid fördelar med att äta en hälsosam om inte vegansk kost. Många säger att det är svårt att äta hälsosamt, att det inte finns några bra recept eller att det är för tråkigt och smakar gott. Sanningen är den att det finns en hel uppsjö med hälsosamma recept.

Övergå till en vegansk kost

Att byta till en vegansk kost kan betraktas som radikalt och vanligtvis dyrt, men sanningen är att du kommer att dra nytta av den. Dessa fördelar får dig inte bara att leva längre utan också må bra varje dag. Bland annat har en vegansk diet mer fiber. Flera studier har visat att ökande fiberintag är fördelaktigt för hälsosamt åldrande och minskar risken för att utveckla vissa kroniska sjukdomar. Växtbaserad kost kan förbättra inflammation i blodet och därigenom minska inflammation i kroppen. Studier har också visat att högre nivåer av inflammation i kroppen ökar risken för att utveckla typ 2-diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Det finns många hälsosamma recept för en vegetarisk diet.

Ta hjälp av en kostrådgivare

En kostrådgivare arbetar med människor och hjälper folk att lyckas med kosten. Det kan vara allt ifrån att ta fram hälsosamma recept, lägga upp en dietplan och även träningsschema. En kostrådgivare ska finnas där för sina klienter som rådgivare och vägledare och ska kunna dela med sig av sin kunskap. Intensivekost är ett företaget som erbjuder utbildning till kostrådgivare och känner du att det är något som skulle passa dig så finns det utbildningar att söka! Deras utbildningar sker på distans då dem är helt online. Efter en utbildning hos Intensivekost så blir du diplomerad kostrådgivare och licensierad vilket betyder att du kan med säkerhet hjälpa andra med allt som berör kost.