Grilla nyttigt med halloumi

Halloumi har de senaste åren blivit en storfavorit hos många. Sommaren är ett halvår bort och då träder grillen fram i svenska trädgårdar. Halloumi är perfekt att lägga på grillen om man vill äta något gott och nyttig samtidigt. Att grilla halloumi kan vara lite knepigt. Ett tips är att skära halloumin i 1 cm tunna skivor och pensla med lite bra olivolja. Placera den sedan på din grill. Grilla i cirka 15-20 sekunder på varje sida eller tills den blir gyllene brun. Halloumi passar bra att kombinera med exempelvis vattenmelon.

När halloumin ligger på grillen kan det vara läge på att förbereda tillbehören då halloumin går snabbt att grilla. Det också väldigt trevligt att servera osten direkt när den kommer från grillen. Osten tenderar att bli seg efter ett tag och nå samma konsistens som ett bildäck, vilket inte är så trevligt.

Beroende på vilken grill du har kan du förvänta dig olika resultat. På Grillat.se finns ett stort utbud av grillar som passar alla. Både amatörer och professionella. Gasolgrillar är väldigt snabba och smidiga och det funkar bra att grilla vad som helst på grillen, oavsett om det är halloumi, hamburgare eller stort köttstycke.