Historien bakom leksaksbilar

Den lilla leksaksbilens historia är ungefär densamma som bilens, och redan före bilen fanns det leksaker som representerade dåtidens fordon, till exempel en liten bil.

Inte bara barn leker med leksaksbilar och andra transportmedel i leksaksform, som exempelvis leksaksbuss, utan även vuxna älskar den här typen av produkter. Leksaksbilar som främst är utformade för vuxna snarare än barn kallas ofta miniatyrbilar, men gränsen mellan miniatyr- och modellbilar är flytande och helt klart en modell. Det är barn som leker i bilen. tjäna.

Leksaksbildens historia

De första små leksaksbilarna tillverkades i Europa, men det tog inte lång tid för små bilar att tillverkas också i Nordamerika. Mycket gamla modellbilar är vanligtvis gjorda av bly och mässing. Folk började använda järn i början av 1900-talet, och på 1920-talet fanns leksaksbilar från 1930- och 1940-talen och andra bilar av tenn, pressat stål och olika zinklegeringar (inklusive zamak / mazac). Det var vanligt.

Efter andra världskriget blev leksaksbilarna av zinklegering, de mest populära i Europa. Massproducerade leksaksbilar började säljas i Nordamerika, men till skillnad från europeiska leksaksbilar var amerikanska leksaksbilar enkla och mötte snart hård konkurrens med leksaksbilar.

I Japan dök små bilar av tenn och pressat stål upp på 1950 -talet och deras popularitet fortsatte fram till 1960 -talet. På 1970 -talet var de flesta biltillverkare japanska modeller, alla avsedda att integrera sina produkter.

Idag tillverkas främst små samlarbilar i Europa och Nordamerika, med antika bilar och enklare barnleksaker. Tillverkad i Kina och andra billiga länder i Asien.

Europeiska modellbilar

När den europeiska ekonomin började återhämta sig från andra världskriget utvecklades många mycket framgångsrika modellbiltillverkare i Nordeuropa, inklusive Storbritannien, där modellbilar tillverkas … Denna typ av leksaksbil tillverkades också i kommunistiska länder, särskilt leksaksfabriken Kovodružstvo Nácod (Kaden Nachod) i Tjeckoslovakien, Espewe i Östtyskland och Estetyka i Polen. En leksaksfabrik i Sovjetunionen tillverkade ett mycket detaljerat litet fordon i skala 1: