Tandvärk? Ett tecken på tandskada

Alla har någon gång haft tandvärk och vi alla vet hur smärtsamt det kan vara. Orsaken till smärtan är ett tecken på någon form av tandskada. Oftast en inflammation, infektion i tandens nerver eller ett hål i tanden orsakat av karies. Symptomen på tandvärk är att smärtan ökar hela tiden och detta innebär att nerven är inflammerad. Då gäller det att kontakta en tandläkare i Stockholm som får undersöka och åtgärda problemet. Du kan få hjälp direkt av en akuttandläkare på Stockholm Tandläkarcenter.

De vanligaste symptomen

Bland de vanligaste symptomen på tandvärk är att ilningar blir allt starkare än vad de vanligtvis brukar vara, en huggande smärta och tandvärk som är återkommande. Alla dessa symptom kan påverkas av saker som kost, humör och sömn. Det bästa sättet att bekämpa tandvärk är att i tidigt stadie bekämpa tandvärken genom att borta tänderna och rengöra munnen noggrant. Viktigast av allt är att använda en flourtandkräm och munskölj med flour. Det kan även vara fördelaktigt att undvika mat med socker som godis och läsk.

På nätet flödar det även med huskurer som sägs kunna bota tandvärk. De huskurer som vi vet fungerar bra är att ta smärtstillande läkemedel, en kall kompress och skölja munnen med saltvatten. De två förstnämnda ger en tillfälligt smärtlindring, medans den sistnämnda faktiskt har en antibakteriell funktion. Dock fungerar saltvatten enbart om tandvärken beror på bakterier.

Tandvård i Stockholm

Stockholm har ett stort utbud av tandläkare att välja på och de erbjuder alla olika tjänster. Några av de vanligaste tjänsterna som de erbjuder är estetisk tandvård i Stockholm, tandblekning i Stockholm, samt tandimplantat och skalfasader.